BAL KABAĞI ÇEKİRDEĞİ YAĞI SOFTJEL
Bal kabağı çekirdeği yağı, tamamen soğuk sıkım yöntemiyle üretilen ve içerisinde önemli vitamin ve mineraller barındıran katkısız bir yağdır
Hayat ‘’Kabak Tadı’’ Vermesin
Bal kabağı (Cucurbita moschata) kabakgiller familyasından olan Kabak çekirdeği yağı, E vitamini (bilhassa gama-tokoferol) bakımından çok zengin, A, C, B1, B vitaminleri ve fitosteroller içerir. Ayrıca kukurbitin adı verilen bir amino asit içerir. Çekirdeklerinden kabak çekirdeği yağı elde edilir. Latince adı Cucurbita pepo dur.
Kabak meyvesi sebze olarak kullanılabilen otsu bir bitkidir. Meyvesinin içerisinde kabak çekirdeği denilen tohumlar vardır.
Avusturya ve İsviçre’de kullanımı oldukça yaygın olan bal kabağı çekirdeği yağı, Omega-6 ve Omega-9 açısından zengindir. Vitamin ve mineral bakımından da zengin olan bal kabağı çekirdeği yağı, A ve E vitaminlerini de bolca içerir.
Bal kabağı çekirdeği yağı, tamamen soğuk sıkım yöntemiyle üretilen ve içerisinde önemli vitamin ve mineraller barındıran katkısız bir yağdır. Shiffa Home Bal kabağı çekirdeği yağını kullanımı kolay hale getirilmek için helal sertifikalı sığır jelatinde sunmaktadır.
Bal kabağı çekirdeği yağını salatalarınızda, yemeklerinizde kullanabilir. Suyunuzun veya meyve suyunuzun içine ekleyerek tüketebilirsiniz. Kapsülü de gün içerisinde öğün sonra tüketebilirsiniz.
BAL KABAĞI ÇEKİRDEĞİ YAĞI SOFTJEL KULLANIM ÖNERİSİ
11 yaş üstü yetişkinler için günde 3 defa 1 softjel tercihen yemeklerle beraber alınması tavsiye edilir.
Hatırlatma: Ürünler gıda takviyesidir. Hastalıkların tedavi edilmesi amacıyla kullanılmamaktadır.
İşletme kayıt numarası ve Gıda onay numarası bulunmayan ürünleri tercih etmeyiniz.
İçerik: Bal kabağı çekirdeği yağı (1000 mg), deionize su, sığır jelatini, gliserin
Aksu Vital Softjellerinde Helal Gıda Sertifikalı Yerli Sığır Jelatini kullanılmaktadır.
Doğaya zarar vermeden üretim yapmaya, üretimin her aşamasında dikkat edilmektedir. Geri dönüşümlü ve ürünün ışıktan etkilenmesini engelleyecek amber renkli şişeler kullanılır. Ürünlerde Helal sertifikalı bitkisel kapsüller ve sığır jelatini menşeili softjeller kullanılmaktadır.
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
Raf Ömrü: 3 yıldır.
- İşletme Kayıt No: TR – 34 K 048026
-Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 002587-04.05.2017
Ambalaj: 100 Softje
Omega 3 kalp ve damar sağlığını korur, trigliserid düzeylerinin azaltır, iyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi artırır, kalp krizi ve felç gibi riskini azalmasına yardımcı olur, yüksek tansiyonu önler. Omega-3 yağ asitlerinin antiinflamatuar etkisi bulunur.
mega 3, insan sağlığı bakımından önemli olan ve dışarıdan alınarak da tüketilebilen yağ asitlerine verilen isimdir. İçerisinde yer alan asitlerin sağlık bakımından pek çok faydası bulunmaktadır. Genellikle balık yağından elde edilen ancak balık yağı dışında da birçok besinden alınabilen yağ asitlerinin faydaları üzerine bazı araştırma ve inceleme yapılmaktadır. Omega 3 içeriğine sahip besinlerin tüketimine önem veren kişilerin sayıları da gün geçtikçe artmaktadır.
Anne karnında bulunan bebeklerin gelişimi ve gelişme çağında olan çocukların kemik yapısı ve sağlığı bakımından da önemli bir yeri bulunurken, hamilelik dönemlerindeki kadınların doktor tavsiyesi üzerine tüketmesi de hem kişinin sağlığı hem de bebek için önemlidir.
Omega 3 Nedir?
Yağlar; günlük olarak tüketilmesi gereken besin değerlerindendir. Günlük olarak alınan kalorinin yaklaşık yüzde 30’unun yağlardan alınması gereklidir. Bu durum yağ asitleri ve gliserol olarak iki temel sindirim ürününden oluşmaktadır.
Yağ asitlerinin önemli bir bölümü ile beraber gliserol, vücutta kendiliğinden üretilebilir ve hem hücrelerin çalışmasında ihtiyaç duyulan enerjinin kazanılmasını hem de hücre ve doku yapılarında bulunan ürünlerin sentezinde kullanılmaktadır.
Vücuttaki pek çok doku ve hücrenin görevini yapabilmesinde önemli bir yeri bulunan yağ asitlerine geçmişten günümüze tüm insanlığın önem verdiği görülmektedir. Birçok sağlık sorununun tedavisi için ve vücuttaki hücreleri desteklemesi içi kullanılan Omega 3 faydaları şu şekildedir:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Kardiyovasküler hastalıklara karşı korur
- İltihap gidericidir
- Kanser hücrelerine karşı korur
- Sindirim sistemini güçlendirir
- Göz hastalıklarına karşı korur
- Erkek üreme sistemini destekler
- Ağrı kesici etkisi bulunur
- Diyabet hastalığı riskini düşürür
- Erken doğum riskini azaltır
- Hamilelik dönemlerinde bebeğin gelişimini destekler
- Beyin hücrelerini yeniler ve artırır
- Obezite hastalıklarına fayda sağlar ve kilo verme sürecinde etkilidir
- Bazı psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasını engeller
- Antioksidan özelliği ile böbrekleri korur
Omega 3 Ne İçin Kullanılır?
Yağ asitleri arasında yer alan ALA, EPA ve DHA vücutta bulunan birçok doku ve organın yapısını destekleyerek görevlerinde katkı sağlar. Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları belirtilerinin oluşmasını önler. Yüksek tansiyonu önlemek için ve cilt sağlığını korumak için de kullanılabilir. Birçok faydası bulunan yağ asitlerinin astım riskini de azalttığı bilinmektedir.
Omega 3 Hangi Besinlerde Bulunur?
İçeriği bakımından zengin olan besinlerin başında somon, ton balığı, alabalık tuna ve uskumru gibi balıklar gelmektedir. Bunların yanı sıra ceviz, keten tohumu yağı ve kanola yağı da bu bakımdan zengin besinlerdir. Keten yağı içerisinde yaklaşık yüzde 60 oranında bulunmaktadır. Ayrıca takviye olarak da alınabilir.
Omega 3 Takviyelerinin Zararları ve Yan Etkileri Var mıdır?
Düzenli tüketilmesi insan sağlığı bakımından fayda sağlar. Ayrıca besin takviyelerinden de alınabilir. Günlük tüketimi ölçülü bir oranda yapıldığında herhangi olumsuz bir etkiye neden olmaz. Bazı kişiler kokusundan rahatsız oldukları için birtakım mide problemleri yaşayabilir.
Ayrıca hazımsızlığa, gaz sıkışmaları ve karın ağrılarına neden olabilmektedir. Günlük tüketimi 1 ila 3 gram arasında olmalıdır. Diyabet hastalarının ve farklı hastalığı bulunan kişilerin doktor tavsiyesi ve önerisi üzerine tüketmeleri önerilmektedir.
Omega 3 Eksikliği Hangi Hastalıklara Yol Açar?
İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan yağ asitlerinin tüketilmemesi durumlarında bazı sorunlara yol açabilmektedir. Yeterli miktarda alınmadığı ve tüketilmediği durumlarda bazı kalp hastalıklarına yol açabilir.
Eksikliği durumlarında bağışıklık sistemini zayıflar ve vücut hastalıklara karşı savunmasız kalmaktadır. Bazı araştırmalar ve incelemeler, yağ asitleri eksikliği bulunan bireylerin birtakım psikolojik rahatsızlık yaşayabileceğini göstermektedir.
Vücutta yağ asitlerinin eksikliğinin olması birtakım sağlık problemlerine yol açabilir. Günlük düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi halinde fayda sağlayan yağ asitlerinin eksikliğinde oluşabilecek birtakım sağlık sorunları ve hastalıklar bulunmaktadır. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir:
- Zihinsel işlev problemleri
- Kalp ve damar hastalıkları
- Damarda pıhtılaşma riski
- Göz hastalıkları
- Bağışıklık sisteminin zayıflaması
- Kısırlık
- Kaslarda ve eklemlerde iltihap oluşması
- Cilt hastalıkları ve cilt problemleri