Kansızlık ve kabızlık problemlerinde de oldukça etkilidir.
Kuşburnu sirkesi, damarlardaki kan akışını düzenleyerek kanı temizler, vücuttaki iltihap ve ödemin atılmasını da sağlar.
Aynı zamanda kötü kolesterolü kontrol altına aldığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Böbrek dostu olarak da bilinir.
Kuşburnunun içinde bol miktarda C vitamini bulunduğu için, nezle, grip, burun tıkanıklığı, bitmek bilmeyen öksürük, bronşit, hatta astım, nefes darlığı gibi pek çok solunum yolu hastalığı ya da kış rahatsızlığının tedavisinde çok etkilidir.
Sabahları aç karnına ılık bir bardak suya 2 yemek kaşığı koyularak içilmesi tavsiye edilir. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı (pastörize edilmemiş) ham bal konulması etki ve lezzeti arttırır.
Normal bir sirke tüketiminde olduğu gibi kuşburnu sirkesi de aynı kullanıma sahiptir. Ancak etkisi çok daha fazladır. Ayrıca ekşimsi ve tatlı bir tadı aynı anda vermesiyle bu tada hayran olanlar için öncelik verilen lezzet olmaktadır. Özellikle doğal kuşburnu sirkesi ile yapılan salatalar, yemekler çok ayrı bir lezzette olur. Yemeklerde veya salatalarda sos olarak kullanımının yanı sıra sade olarak da tüketilebilir. Bilhassa zayıflamak isteyenler az bir miktarda limon suyu ile birlikte tüketmektedir. Ayrıca bağırsak problemlerinde de önerilen düzeyde tüketilirse metabolizmayı hızlandırabilir, bağırsak sorunlarınızın azalmasına yardımcı olabilir.
Sağlıklı bir yaşam için tükettiği lezzetleri de bu yönde değiştiren herkes kuşburnu sirkesiyle birçok sorununa çözüm bulabilir. İster yemeklerde, salatalarda isterseniz de sade olarak tüketebileceğiniz kuşburnu sirkesi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmesi gerekir? Doğadan topladığınız ya da satın aldığınız 4 su bardağı kadar organik kuşburnu meyvesi, ilk olarak içlerindeki tohumları çıkarılarak ezilir ve tencere içine alınır.