- Bağışıklık sistemini güçlendirir,
- Öksürüğü giderir, balgam söktürücüdür,
- Kanı temizler,
- Karaciğeri temizler.
- Böbrekleri güçlendirir,
- Kan dolaşımını arttırır, enfeksiyon oluşmasını önler,
- Cildi gençleştirir.
En güçlü özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
Soğuk algınlığına bağlı ortaya çıkan öksürüğü kısa sürede keser. Balgam söktürücü özelliğiyle kişiyi rahatlatır.
Kanı temizleyen dut sirkesi, kan dolaşımını hızlandırır.
Dut sirkesi kilo yönetimi üzerinde de olumlu etkilere sahip olabilir.
Dut sirkesi tokluk hissini artırabilir ve açlık hissini azaltarak kilo yönetimine yardımcı olabilir.
Ayrıca dut sirkesi metabolizmayı hızlandırabilir ve yağ yakımını destekleyebilir.
Meşe fıçılarda 6-8 ay fermente edilir, şişelenir. Karadut tarımında kimyasal ilaç, herbisit veya pestisit uygulaması yoktur.
Probiyotiklerin optimum düzeyde oluşmasını sağlayıcı şartları meydana getiren soğuk fermantasyon tekniğiyle üretilir.
Katkı maddesi, koruyucu, emülgatör içermez.
Sirkenin düzenli tüketimi kan trigliseritlerini, kolesterolü ve kan basıncını düşürür.
Böylece, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinde azalma görülür.
Sirke bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir ve tümörleri küçültebilir.