Kalamata, Kocaeli'nin Karamürsel, Gebze, Gölcük bölgelerinde, Bursa'nın Gemlik bölgesinde ve Yunanistan'ın güneyindeki Kalamata şehri yöresinde yetişen yumuşak ve etli bir zeytin türüdür.
Karamürsel su, Eşek Zeytini veya Su Zeytini gibi isimlerle de bilinmektedir.
Karamürsel'de yetiştirilen Kalamata zeytinleri, koyu mor renkleri ve etli dokularıyla dikkat çeker.
Bu zeytinler, salamura veya turşu yapılarak işlenir ve ardından tüketilmeye hazır hale getirilir.
Salamura veya turşu işlemi, zeytinlerin acısını giderirken lezzetlerini yoğunlaştırır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.